22. 11. 2021
Redakce

Z Bydžova bez bodu

I druhé letošní utkání trutnovských a novobydžovských hokejistů skončilo výrazným rozdílem. Draci po domácím debaklu 5:11 nedokázali uspět ani ve venkovní odvetě a prohráli 3:7. Příští týden čekají tým trenéra Řeháka poslední dva zápasy v základní části skupiny Královéhradeckého kraje a poté se soutěž spojí s účastníky z Pardubicka.

„Utkání se mi hodnotí těžko, když jsme zase prohráli. Připadá mi to, že jsme jako Sparta v extralize. Ta také furt prohrává a neví, jak z toho ven,“ pronesl s lehkým pousmáním trenér Draků Jaroslav Řehák.

Hosté přitom nezačali zápas špatně, v úvodních minutách si vytvořili tlak i několik vyložených šancí, ale góly z jejich strany nepřišly. Naopak v 5. minutě poslal domácí do vedení Jebavý, ve 14. minutě Chára využil přesilovku a 53 vteřin po něm se prosadil Černý a Draci rázem prohrávali 0:3.

Devatenáct sekund před koncem úvodní části vrátil při hře 4 na 4 naději do trutnovských řad Lukáš Junek, jenže na jeho gól odpověděl domácí Eis v přesilovce hned po 36 vteřinách druhé třetiny. V polovině zápasu přišly další dva „slepence“ z holí Hlaváčka a Jebavého a novobydžovští hokejisté odskočili na 6:1.

Trutnovští hráči ve třetí dvacetiminutovce zápas na chvíli zdramatizovali, kdy Jakub Tatar a Filip Krsek snížili na 6:3. Pak ale Draky rozhodčí poslal do tří a domácí ve dvojnásobné přesilovce přidali sedmou branku zásluhou Černého.

„Bohužel, pokud nezlepšíme produktivitu, tak nemůžeme vyhrávat. Je to stále stejná písnička pořád dokola. A celé se nám to pak sesype jako domeček z karet,“ poznamenal trenér Jaroslav Řehák. „Spousta lidí nás kritizuje, ale věřte, že mi děláme všechno možné pro to, aby to fungovalo,“ dodal.

Zatím to ale nefunguje a Trutnov je před posledními dvěma zápasy základní části krajské ligy v rámci soubojů se soupeři z Královéhradecka na pátém místě. To znamená, že až dojde po příštím týdnu ke sloučení s týmy z Pardubického kraje, čekaly by Draky dvoukolově zápasy s týmy na 5. – 8. místě.

Šance na posun do lepší skupiny a získat výhodnější nasazení pro play-off ještě existuje, ovšem to by trutnovští hokejisté museli ve středu doma porazit Náchod a potom v přímém souboji o čtvrté místo vyhrát i v neděli v Jaroměři.

Příští zápas

Poslední zápas

2. kolo
TJ Lanškroun
HC Trutnov

Aktuality

2. 10. 2023

HC TRUTNOV POŘÁDÁ NÁBOR

HC TRUTNOV pořádá hokejový nábor roč. 2015, 2016, 2017 a mladší HC TRUTNOV pořádá hokejový nábor roč. 2015, 2016, 2017 a mladší, každé pondělí a čtvrtek, dle rozpisu ledu, který najdete na internetových stránkách HC TRUTNOV. Kompletní výstroj vám zapůjčíme zdarma. První měsíc nic neplatíte. Přijďte mezi nás a zapojte se do hokejové přípravky. V případě zájmu kontaktujte trenéra náboru Václava Javůrka, tel. 605969052, nebo hlavního trenéra a prezidenta klubu Jaroslava Řeháka, tel. 603281846.

30. 8. 2023

TRÉNINKOVÉ JEDNOTKY

V současné době probíhají tréninkové jednotky v rámci letní přípravy našich nejmenších hokejistů pod vedením jejich hlavního trenéra Petra Chytráčka, je držitelem trenérské licence B, tedy druhé nejvyšší licence vydané ČSLH. Zveme všechny malé děti ve věku od 4 do 10 let si zasportovat a od záři začít s námi trénovat na ledě. V případě zájmu, kontaktujte Petra Chytráčka tel. 737860659, nebo prezidenta klubu Jaroslava Řeháka tel. 603281846.

30. 8. 2023

ODCHOVANEC TOMÁŠ VOMÁČKA

Odchovanec HC Trutnov Tomáš Vomáčka v Trutnově působil do roku 2012 pod vedením svého trenéra Jaroslava Řeháka současného prezidenta klubu, v současné době si splnil svůj sen a podepsal profesionální smlouvu s klubem v NHL Neshville Predators. Rozhovor s Tomášem Vomáčkou

Partneři klubu