14. 6. 2021
Redakce

Tisková zpráva HC Trutnov z. s.

HC Trutnov níže uvedeným prohlášením sděluje veřejnosti, že si uvědomuje velmi vážnou situaci, která v současné době v HC Trutnov nastala v kategorii mužů a též lituje skutečnosti, že v Trutnově končí druhá liga, kam Trutnov bez pochybu v hokeji patří. Tuto situaci vedení HC Trutnov chápe jako další mezník v trutnovském hokeji, s cílem hokej v Trutnově vrátit zpět do vyšší soutěže, než je krajská liga mužů, tedy dnes do druhé ligy. Cestu, kterou chceme k tomuto cíli nastolit, je vyhrát vyšší soutěž sportovní cestou, avšak se svými trutnovskými odchovanci, přičemž tým bude ojediněle doplněn hráči z okolních klubů. To vše musí být podporováno ekonomickou prosperitou, tzn. v následujícím období zajistit dostatek finančních prostředků pro vyšší soutěž, které v současné době bohužel nemáme a nejsme schopni do začátku hokejové sezóny zajistit. K tomu musíme uvést, že největším finančním partnerem stále zůstává město Trutnov. Vedení HC Trutnov si velmi uvědomuje, že kategorie mužů nemůže ekonomicky existovat na úkor mládežnických kategorií, proto si v této oblasti vytýčilo nemalý cíl a ten je, že chce najít financování v soukromých fyzických a právnických osobách sídlících v Trutnově a jeho okolí.

Pro podporu sportovní, ekonomické činnosti kategorie mužů pro krajskou ligu je v jednání rámcová smlouva o spolupráci a podpoře s Hokejovým klubem DRACI z.s. a WING 49 CZ z.s., jako servisními finančními organizacemi, kdy pan Zdeněk Poul předestřel objem rozpočtových prostředků ve výši 40 -50% rozpočtu pro kategorii mužů. Tato částka nepokrývá rozpočet II.ligy, avšak pro HC Trutnov je velmi významná v rovině generálního strategického partnera. Další spolupráce se bude rozvíjet s ohledem na problematiku COVID 19, bez ohledu na probíhající nenávistnou kampaň proti osobě pana Zdeňka Poula.

Dne 15. 4. 2021 se uskutečnila osobní schůzka s hráči, kteří pro tuto sezónu přislíbili působení v HC Trutnov. Na místě je nutné sdělit, že tento tým povede současný prezident HC Trutnov Jaroslav Řehák, který si k sobě vybere osoby do realizačního týmu. Pro tuto sezónu v HC Trutnov v současné době přislíbili účast hráči, jak z minulého týmu HC Trutnov – B, tak odchovanci z Trutnova, kteří působili v druholigovém týmu HC Draci Trutnov. V závěru lze konstatovat, že tým je postaven z 80% místních odchovanců trutnovského klubu. Na schůzce HC Trutnov se projednala předběžná sportovní strategie s jednoznačným cílem a to je, hrát co nejlepší hokej na předních příčkách tabulky.

Co se týče soutěže krajské ligy mužů (KLM) v Královéhradeckém kraji, byl předestřen návrh, který je před konečným schválením KVV ČSLH Královéhradeckého kraje. Samotná soutěž by měla začít koncem září a bude se prolínat s Pardubickým krajem, ale až po základní dvoukolové části Královéhradeckého kraje. Hrací dny zůstávají středa a neděle, přičemž v prolínající soutěži ve středu by se měly utkávat týmy stejného kraje a v neděli týmy těchto dvou krajů. Dále musíme podotknout, že velmi dobře vypadá i systém play – off, kdy první část bude osmifinále, které se bude hrát na dvě vítězná utkání a následující část čtvrtfinále, semifinále a finále se budou hrát na tři vítězná utkání. Myslíme si, že soutěž bude pro diváka atraktivnější a zajímavější než nabízela KLM v minulosti, protože v Pardubickém kraji jsou velmi kvalitní týmy a od toho návrhu si HC Trutnov slibuje atraktivní podívanou pro diváky.

Příští zápas

Poslední zápas

2. kolo
TJ Lanškroun
HC Trutnov

Aktuality

2. 10. 2023

HC TRUTNOV POŘÁDÁ NÁBOR

HC TRUTNOV pořádá hokejový nábor roč. 2015, 2016, 2017 a mladší HC TRUTNOV pořádá hokejový nábor roč. 2015, 2016, 2017 a mladší, každé pondělí a čtvrtek, dle rozpisu ledu, který najdete na internetových stránkách HC TRUTNOV. Kompletní výstroj vám zapůjčíme zdarma. První měsíc nic neplatíte. Přijďte mezi nás a zapojte se do hokejové přípravky. V případě zájmu kontaktujte trenéra náboru Václava Javůrka, tel. 605969052, nebo hlavního trenéra a prezidenta klubu Jaroslava Řeháka, tel. 603281846.

30. 8. 2023

TRÉNINKOVÉ JEDNOTKY

V současné době probíhají tréninkové jednotky v rámci letní přípravy našich nejmenších hokejistů pod vedením jejich hlavního trenéra Petra Chytráčka, je držitelem trenérské licence B, tedy druhé nejvyšší licence vydané ČSLH. Zveme všechny malé děti ve věku od 4 do 10 let si zasportovat a od záři začít s námi trénovat na ledě. V případě zájmu, kontaktujte Petra Chytráčka tel. 737860659, nebo prezidenta klubu Jaroslava Řeháka tel. 603281846.

30. 8. 2023

ODCHOVANEC TOMÁŠ VOMÁČKA

Odchovanec HC Trutnov Tomáš Vomáčka v Trutnově působil do roku 2012 pod vedením svého trenéra Jaroslava Řeháka současného prezidenta klubu, v současné době si splnil svůj sen a podepsal profesionální smlouvu s klubem v NHL Neshville Predators. Rozhovor s Tomášem Vomáčkou

Partneři klubu